Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Φαρμακοποιοί: «Ή Πληρώνετε ή κόβουμε τα πάντα»! Προς γενική διακοπή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ.


Παρά τις καλές σχέσεις των συνδικαλιστών των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση, λόγω ΝΔ, ο κλάδος δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε γενική διακοπή χορήγησης δωρεάν φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους τους ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου, εάν δεν αποπληρωθούν οι οφειλές των τελευταίων μηνών. Τι περιμένει τους ασθενείς;

Από κρίσιμο crash test περνούν οι σχέσεις των συνδικαλιστών του φαρμακευτικού κλάδου (που πρόσκεινται στη ΝΔ) με την κυβέρνηση καθώς παρά τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, οι φαρμακοποιοί δεν κάνουν πίσω και διαμηνύουν ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε γενική διακοπή της πίστωσης εάν δε δουν ζεστό χρήμα. 


Ήδη σε πολλούς νομούς της χώρας οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και με την απόδειξη σπεύδουν να εισπράξουν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. 

Οι περιοχές που δε δίνουν δωρεάν φάρμακα είναι η Κρήτη, η Μαγνησία, η Κορινθία, η Αργολίδα, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Εύβοια, οι Κυκλάδες , η Κέρκυρα, η Κοζάνη, ενώ από την Τετάρτη ξεκινούν την ίδια κινητοποίηση και στη Ροδόπη. 

Παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να διακόψει το κύμα των κινητοποιήσεων του κλάδου, οι φαρμακοποιοί δεν κάνουν πίσω. 
Άλλωστε φοβούνται και γενική στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ από το Σεπτέμβριο και θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. 
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
πηγη iatropedia.gr