Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΝΤ1: «Τέτοιες συμπεριφορές σαν των φαρμακοποιών δεν έχουν ούτε οι τοκογλύφοι!!!» (video)

Η υπομονή κάποια στιγμή ξεπερνάει τα όρια. Καθημερινά ζούμε όλο και πιο ωμές παρεμβάσεις των ΜΜΕ στα εσωτερικά δρώμενα. Ο σκοπός των ΜΜΕ είναι να ενημερώνουν τον κόσμο. Άλλο πράμα όμως η ενημέρωση και άλλο η προπαγάνδα. Μια τέτοια λοιπόν ζούμε τις τελευταίες μέρες στα ελληνικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα στα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Τη σκυτάλη σήμερα έλαβε ο ΑΝΤ1 ο οποίος δια της δημοσιογράφου Φωτεινής Γεωργίου ήταν κόλαφος για μας τους φαρμακοποιούς και ιδιαίτερα τους Αθηναίους συναδέλφους οι οποίοι συνεχίζουν έναν τίμιο αγώνα όπως και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι παραδέχονται.

Μάλιστα για να ενισχύσουν το ρεπορτάζ τους, πρόσθεσαν στο τέλος και απάτη με υπερσυνταγογραφήσεις και συνταγές με.. βιάγκρα σε 10χρονα. Αν και αναφέρονταν σε γιατρούς το θέμα αυτό, είχε άμεση συσχέτιση με όλα τα προηγούμενα και δημιουργεί εσφαλμένη λογική. Ξεχνάνε προφανώς πως οι φαρμακοποιοί δεν είναι αυτοί που συνταγογραφούν, ξεχνάνε επίσης ότι τα φάρμακα lifestyle δεν συνταγογραφούνται εδώ και αρκετά χρόνια.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ περιείχε σκληρές εκφράσεις όπως


- Στο βωμό του συμφέροντος ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι. 
- Ωμός εκβιασμός των φαρμακοποιών με θύματα τους ασφαλισμένους. 
- Σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν ούτε οι τοκογλύφοι! 
- Με τη λογική του πατάω στην ανάγκη του άλλου για να κερδίσω περισσότερα, οι φαρμακοποιοί της Αττικής προκλητικά προγραμματίζουν γενική συνέλευση την επόμενη εβδομάδα, τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας λέει πως από αύριο θα μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς τους... 
- Με το.. πάαααασο τους αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί. 
- Δεν έχει καμιά σημασία για αυτούς ότι για 4-5 μέρες ακόμα οι Αθηναίοι θα λιώνουν μες στη ζέστη για να πάρουν τα φάρμακά τους. 
- Συνεχίζεται η απαράδεκτη ομηρία και η δημόσια υγεία απειλείται.

Σα να μην έφτανε λοιπόν το ρεπορτάζ, αμέσως μετά εμφανίστηκε σε παράθυρο η δημοσιογράφος Φωτεινή Γεωργίου και είπε τα εξής: Την ώρα που οι φαρμακοποιοί της Αθήνας έχουν βγάλει το λάδι σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους , κάποιοι επιτήδιοι στο βωμό του κέρδους δεν διστάζουν να δώσουν βιάγκρα ακόμα και σε 10χρονα παιδιά. Η ΗΔΙΚΑ έχει σαρώσει χιλιάδες συνταγές που έχουν γράψει γιατροί χειρόγραφα. Εντοπίστηκε φάμπρικα υπερσυνταγογράφησης.

Ως φαρμακοποιοί θεωρούμε απαράδεκτο το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. Εφόσον υπάρχει κάτι επιληψιμο, καλούμε τα αρμόδια όργανα να τιμωρήσουν τους υπευθύνους είτε αυτοί είναι γιατροί είτε φαρμακοποιοί. Το να τσουβαλιάζουμε όμως κάποια συγκεκριμένα θέματα και να δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις για όλους είναι τουλάχιστον ΑΙΣΧΡΟ.


Δείτε το βίντεo: